Menu

Bier en gezondheid

Een gematigd biergebruik kan gunstige effecten hebben op de gezondheid. Desalniettemin kan een overdadige consumptie zeer nefaste gevolgen hebben. Volgens de normen van de WHO maakt een maximale consumptie voor een man van niet meer dan twee tot drie glazen per dag en voor een vrouw van één tot twee glazen per dag deel uit van een gezonde levensstijl.

Op 8 juli 2016 werd een nieuw overzicht van het Nederlandse Kennisinstituut Bier gepubliceerd op de website http://beerandhealth.eu/.

Professor Ascención Marcos stelt "Bier is een traditionele drank met stevige wortels in het sociale leven van Europeanen. De ambacht van het bierbrouwen gaat duizenden jaren terug en leeft nu sterker dan ooit: in Europa worden honderden soorten bier gebrouwen. Bier is bovendien gemaakt van natuurlijke ingrediënten en kan – mits met mate gedronken vanwege de alcohol die het bevat – zeker passen in een gezonde levensstijl van volwassenen."

Meer informatie over het wetenschappelijk overzicht "Bier en Gezondheid - Matige consumptie als onderdeel van een gezonde levensstijl", klik hier.

Welcome

Respect16

Sorry! You must be at least 18 years old to enter this site.

Please enter your birth date below.

Please select your language.