top of page
Zoeken

BOB-zomercampagne gelanceerd: Sporter of supporter? Wie rijdt, drinkt niet

Vandaag lanceren we samen met Vias institute en Assuralia de nieuwe BOB-zomercampagne. In een zomer met zowel het EK voetbal, de Ronde van Frankrijk als de Olympische Spelen, roepen we supporters die samen kijken op een groot scherm, op café of bij vrienden thuis, op om niet te drinken wanneer men nog met de auto moet rijden. In het enthousiasme van het supporteren is het belangrijk dat mensen niet vergeten dat er altijd een BOB moet zijn om veilig thuis te geraken. Gelukkig zijn er vandaag al heel veel lekkere alternatieven voor wie BOB is, denk maar aan het groeiende aanbod alcoholvrije bieren.


Sporza-commentator Karl Vannieuwkerke en zijn Waalse tegenhanger Rodrigo Beenkens lenen hun stem aan de nieuwe campagnespot van BOB die je hieronder kan bekijken.Percentage positieve bestuurders tijdens campagne daalt

De BOB-campagne gaat uiteraard ook gepaard met controles door de lokale en de federale politie in heel het land. Van vrijdag 31 mei tot en met maandag 1 september gaat de politie extra veel controles doen op elk moment van de dag. Belangrijk nieuwtje daarbij is dat sinds 1 mei bestuurders niet meer recht hebben op een kwartiertje wachttijd vooraleer hun eerste blaaspoging te doen. Door de afschaffing kan de politie meer bestuurders controleren.


Vorig zomercampagne controleerde de politie in totaal 382 508 bestuurders. Dat is 25% meer dan in 2015 (307223). 2,3% van de bestuurders blies vorige zomer positief, dat is het laagste aantal ooit genoteerd. In 2015 ging het nog over 3,5% van de bestuurders.


Bob gaat naar voetbalstadions én festivals

BOB zal niet alleen online of via een spot de mensen aansporen om niet te drinken en te rijden. Het BOB-animatieteam gaat op pad om actief mensen te sensibiliseren over de gevaren van drinken en rijden. Zo zullen ze aanwezig zijn op de 24uren van Spa, op een wedstrijddag bij voetbalclubs Sporting Charleroi en KVC Westerlo. Ook op de muziekfestivals Dour, Summerfestival en Baudetfestival gaat het BOB-animatieteam op ludieke wijze mensen informeren.


Via bob.be kan je zien waar exact het BOB-team nog zal opduiken. Ook bij de start van nieuwe sportseizoen zal BOB door een samenwerking met Sport Vlaanderen opduiken in tal van kantines en sportdiensten en zo mensen aansporen om zeker nooit onder invloed van alcohol achter het stuur te kruipen.

11 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page