top of page
Schermafbeelding 2023-09-14 123353.png

Museum 

In dit kleine Museum van de ’Belgische Brouwers’ wordt de rijke traditie van het Belgisch bier levendig gehouden. De bezoeker kan er kennis maken met alle werktuigen, de brouw- en gistkuipen, de kookketel en het materiaal van een brouwerij uit de 18de eeuw.

In het gezellige café worden de herinneringen aan lang vervlogen tijden opnieuw werkelijkheid. Oude bierpotten, antiek porselein en alle typische voorwerpen uit een herberg van toen getuigen van wat zonder twijfel de "Belgische biercultuur" genoemd mag worden.

De Belgische brouwer heeft door de jaren heen gelijke tred gehouden met de technologie. Het vakmanschap van eeuwen brouwkunst, het investeren in nieuwe wetenschap en betere technieken, samen met het respect voor het bier en de natuur zelf, vormen de pijlers van de Belgische brouwerijnijverheid.

Na uw bezoek duikt U opnieuw in de gemoedelijkheid en de gastvrijheid die zo nauw verbonden is met het Belgisch bier. De Belgische brouwers bieden U graag een glas heerlijk bier aan in het café van het Brouwerijmuseum.

Geopend op maandag en van woensdag tot zaterdag van 11 tot 18u (laatste ingang om 17u).

bottom of page